Quantcast
Channel: Medicina-Naturista.ro » Plante medicinale de la A la L
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Coltul lupului, un antiinflamator de exceptie

$
0
0

Coltul lupului (cretusca), planta ierbacee, perena, a fost utilizata din cele mai vechi timpuri in tratarea reumatismului.

Efecte terapeutice superioare aspirinei

Coltul lupului contine in toate componentele sale (flori, frunze, tulpini si radacini) substante care adminstrate organismului uman se transforma in salicilati. Acestia au efect antiinflamator in cazul reumatismului in general si reumatismului articular in special, celulitei, inflamatiilor stomacale, etc.

Acelasi efect il are si aspirina sintetizata in laborator. Insa, in timp, aspirina poate produce gastrita eroziva sau chiar ulcer gastric. Acest efect negativ nu apare in cazul in care se foloseste Coltul lupului. Mai mult, aceasta planta contine taninuri care scad secretia gastrica, potentand actiunea salicilatilor. Are si efect antialgic, adica calmeaza durerea ceea ce contribuie la ameliorarea starii pacientilor. Concluzionand, putem spune ca utilizand un produs natural putem beneficia de o suma de efecte terapeutice imposibil de reprodus artificial.

Boli care pot fi tratate

Intern, Coltul lupului se poate administra in celulita, obezitate, litiaza, hipertensiune, reumatism, guta, ateroscleroza. Radacina este preferata in diaree, hemoragii uterine, dizenterie. Aceasta planta este considerata una dintre cele mai valoroase in tratarea reumatismului articular si celulitei. Reprezinta un cicatrizant foarte bun in ulcerul gastric si duodenal. In acest caz se poate folosi in combinatie cu galbenelele si coada soricelului.

Coltul lupului are un rol deosebit in eliminarea produsilor de dezasimilatie, a substantelor proteice si mai ales in eliminarea acidului uric si a ureei, precum si ca antispasmodic si calmant al durerilor urinare si reumatice.

Administrare

Se pot consuma 3-5 cesti de ceai pe zi din infuzia preparata cu 50 grame flori la un litru de apa fierbinte, adusa la 90 de grade si tinuta acoperita 12 ore. I se pot adauga frunze de mesteacan si teci fasole. Tratamentul poate fi continuat tot timpul anului cu intermitente.

Extern, infuzia a 100 grame planta la un litru de apa fierbinte se recomanda sub forma de comprese calde in durerile reumatismale, ulcere si plagi.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa ing. chimist Mircea Georgescu, tel.0721202752.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images